Att spela på bandy

Tillhör du den sportintresserade typen som gillar att förhöja en sportupplevelse genom möjligheten att även vinna pengar samtidigt som du tittar på en fotboll- eller hockeymatch? Då har du säkerligen scrollat igenom det enorma utbud som man idag återfinner på de flesta sajter som erbjuder betting på sport. Som du då säkert märkt finns det en otrolig mängd spelvarianter. Det är inte bara möjligt att spela på rätt vinnare eller resultat i en match. Istället kan du välja alla möjliga kombination av resultat och sista målskytt eller kanske betta på vilket lag som får flest hörnor i en match. Ja, det finns egentligen ingen begränsning för spelbolagens kreativitet när det kommer till att attrahera nya spelare eller få sina befintliga spelare att fortsätta lägga nya bet. I Sverige tillåts utländska spelbolag agera, vilket möjliggör det otroliga utbud av olika spelbolag att välja mellan. Ser man till exempel till vårt grannland Norge har man enligt en artikel i GP beslutat att inte tillåta utländska spelbolag.

Det är inte bara de klassiska sporterna fotboll och hockey som går att spela på. Är man bandyintresserad finns det självklart möjlighet att spela även på bandy. Om man jämför spel på bandy med till exempel fotboll och hockey finns det likheter, men även några skillnader. I fotboll och hockey blir antalet mål oftast betydligt färre än i bandy, vilket gör att oavgjorda matcher är ovanligare inom bandyn. Ett bet på ett kryss kan därmed vara mycket svårt att sätta, men å andra sidan bör ju oddset spegla svårigheten och ge en bra utbetalning. Att det blir fler mål innebär ju också att det blir otroligt svårt att sätta ett resultat. Därför kan man tänka sig att spelare som spelar på resultat föredrar fotboll som är något mer förutsägbart. I bandy är det så lätt att det trillar in ett par bollar om ett lag redan har avgjort. Det är således otroligt mycket tur som krävs för att lyckas få in ett resultat. Självklart skall detta återigen speglas i oddsen så det kan ju löna sig den gången man lyckas. Ser man till landslagsbandy är det dock otroligt lätt att tippa vinnare då det sällan blir några större skrällar. De större lagen vinner i princip alltid mot de mindre lagen och det är bara matcher mellan helt jämna lag som kan anses ovissa. Dock är det svårt att gissa resultatet i vissa av dessa ojämna matcher då de likväl kan sluta 15-0 som 28-3. Nog kan det dock hända att det blir rejäla skrällar även i bandy-VM, men de får anses mycket sällsynta. Ett exempel från nutida historien är dock Norge som Svenska Dagbladet rapporterade om från 2017 års VM-turnering. Om någon har glömt hur det senaste VM slutade så kan Expressen påminna om att Sverige gick bet i finalen mot ryssarna.

Vill man prova på att förhöja bandyupplevelsen något genom att placera ett bet kan man använda sig utav klassiska Svenska Spel, men även utmanande bolag som Unibet Sport har precis lika bra utbud. Självklart skall man som spelare alltid ha bestämt sig för hur mycket man har råd att spela för då man inte kan räkna med att vinna och alltid måste vara beredd på att förlora hela summan. De flesta spelbolag erbjuder idag någon möjlighet att stänga av sig själv om man upplever att man har problem att begränsa sitt spelande. Att spela på sport skall vara ett sätt att förhöja upplevelsen av matchen och skapa underhållning, men får inte ses som ett sätt att generera en säker inkomst. Så välj ut en lämplig match, gärna bandy, och bestäm vad du vill spela för så kan du få en spännande upplevelse i vardagen.