Bandy – därför bör du spela!

Bandy – därför bör du spela!

Det finns många anledningar till varför människan bör röra på sig mer, träna och idrotta. Vardagen blir allt mer stillasittande och för att vi ska må bra, hålla oss friska och leva längre så krävs det att vi rör på oss. Bandy är en väldigt rolig sport som människor i alla åldrar kan utöva. Reglerna är enkla att lära sig och det krävs inte heller speciellt mycket utrustning. Här nedan finner du en lista på varför du bör spela bandy och varför det är en så bra sport att ge sig in på!

Fördelar med bandy

1. Ålder

Åldern har ingen betydelse för den som vill spela bandy. Man kan spela oavsett hur gammal eller ung man är. Här är det teknik och snabbhet som har betydelse, inte hur stark du är eller hur tungt du kan lyfta. Sporten är lika uppskattad av både killar som tjejer och eftersom det inte är tillåtet att tacklas så kan alla kön och åldrar spela mot varandra.

2. Utrustning

Du behöver inte ha speciellt mycket utrustning för att kunna spela bandy. Den utrustning som du behöver är inte heller så kostsam. För att kunna spela är det bra om du har ett par inomhusskor som är bekväma, avslappnade kläder samt en innebandyklubba och en boll.

3. Bandy året om

Innebandy kan spelas på sommaren så väl som på vintern. Eftersom innebandy främst spelas inomhus så behöver du inte oroa dig för att bli begränsad under vissa årstider. Den vanligaste platsen att utöva innebandy på är i en gymnastiksal.

4. Hyr gymnastiksal

En gymnastiksal kan i många fall hyras, även av privatpersoner. Det betyder att du kan samla ihop ett gäng vänner och spela tillsammans. Kanske kommer ni tids nog att sätta ihop ett eget lag, eller så har ni det enbart som hobby och ett sätt att umgås och få träning tillsammans.