Massor av bandy

Välkommen till en sida för bandyälskare. Här bloggas det friskt om allt möjligt ifrån bandyvärlden som du kanske inte hittar någon annanstans. Då bandyvärlden är förhållandevis liten ser vi ingen begränsning i vad som kan inkluderas för spännande händelser att skriva om här. Mycket av världens bandy spelas visserligen i Sverige och Ryssland, men även de små nationerna kan vara intressanta att läsa om. Här har vi till exempel omnämnt det relativt nya bandylandslaget från Somalia, men det finns även mer spännande att läsa om bandyns chanser att någon gång ta steget in på OS-programmet.

Du kommer hitta intressant läsning om bandyns historia och hur engelsmännen uppfann sporten, vilket man kanske inte tänker på idag då England knappt har några bandyspelare kvar. Det finns dock en ny satsning på att återinföra ett bandylandslag i England, men då under Storbritanniens flagga. Det återstår att se om vi får se ett brittiskt landslag i VM de närmsta åren. VM har växt successivt från att endast innehålla tre lag till idag runt ett tjugotal länder. En stor ökning förvisso, men det bör nämnas att den sportsliga kvaliteten mellan de bästa och de sämsta lagen kan mätas i ljusår.

Elitserien är på väg att dra igång här hemma i Sverige och i år har vi två nykomlingar varav Frillesås gör sin första säsong i högsta serien. Det innebär också att Halland för första gången är representerat i bandyns finrum. Det kommer kanske inte räcka hela vägen till SM-finalen som från förra säsongen har flyttat tillbaka till klassisk mark, nämligen Studenternas IP i Uppsala. Detta efter några år i Stockholms olika arenor. En klassisk publikfest är att vänta längre fram i mars. Kanske blir det Edsbyn som återigen står som segrare, men då kommer de behöva ta sig an nykomlingarna från Frillesås redan i den första matchen.